.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.02.2012 15:57

Коментари 1 / Видяна 1523

Дарената от Силви Вартан апаратура ще подобри интензивните грижи за новородените в МБАЛ - Благоевград

До края на седмицата се очаква да пристигне дарението от асоциацията на Силви Вартан за благоевградската болница.

Както вече съобщихме, МБАЛ - Благоевград ще получи оборудване за около 20 000 евро от асоциацията на певицата и актриса с български корени. То ще бъде предоставено със съдействието на председателя на Български червен кръст Христо Григоров.

Новото оборудване ще повиши качеството на здравните услуги и грижите за пациентите в болницата, обясни директорът на МБАЛ- Благоевград Красимир Михайлов. Поредното дарение на Силви Вартан за българското здравеопазване, което този път е за благоевградската болница, представлява неонатална реанимационна маса и камера за ламинарен поток. Неонаталната маса се използва непосредствено след раждането за оказване на помощ на новороденото. Камерата за ламинарен поток пък предоставя комфортни условия при наложителни вливания. Това е апаратура, която е за интензивни грижи, обясни Михайлов и сподели, че болницата отдавна е имала нужда от такава техника. Тя дори е била заложена в частта „Оборудване” на индикативен проект на болничното заведение за нуждите на болницата.

До края на седмицата се очаква да пристигне и самото дарение. Новата апаратура ще подобри качеството на работа и здравните услуги в Отделението по неонатология, категоричен е д-р Михайлов.

 

Автор: Розалина Стоилова, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN