23 Април 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.5796 BGN 1 GBP = 2.2487 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.03.2012 00:11

Коментари 2 / Видяна 3181

Премиерът Борисов уволни шефа на горското мегапредприятие на Югозапада Александър Йолев

На нарочна среща при премиера Бойко Борисов вчера е бил уволнен шефът на Югозападното държавно горско предприятие Александър Йолев, научи Е-79 от достоверен източник. Срещата се е състояла в 14 часа, като Борисов е заявил пред ресорния министър на Йолев - Мирослав Найденов, че директорът на мегаструктурата е уволнен.
Новината ще предизвика истинско задоволство у много от служителите в горската система, както и сред много от съпартийците от ГЕРБ на уволнения директор. По време на управлението си Йолев бе забъркан в десетки скандали и обвинения за нерегламентирани връзки и уреждане на приближени фирми с поръчки.
Срещу Йолев имаше вълна на недоволство от повече от половината структури на ГЕРБ в 14-те общини. Хората го обвиниха в злоупотреби и заявиха пред премиера Борисов, че оттеглят подкрепата си от него. Брожение срещу методите на управление, свързани с даването на поръчки на външни фирми рокадите, които извършва по места, уволнявайки кадърни хора и поставяйки свои протежета, подеха структурите на ГЕРБ в Благоевград, Петрич, Сандански, Кресна, Разлог, Гърмен, Хаджидимово и Якоруда.
Синдикатите също скочиха срещу него. Лидерите на „Подкрепа” и КНСБ в Пиринско Димитър Марчев и Красимир Попов неколкократно на официални срещи обявяваха, че директорът на мегапредприятието Александър Йолев, готви тотална чистка и иска по места в структурите на дружеството да се извършат около 40-50%  съкращения на работниците.
Областният управител Костадин Хаджигаев също гласно е заявявал, че не е доволен от работата на новата горска мегаструктура, като тя не се управлява добре, а такова е становището и на областните управители и на Перник, и на Кюстендил, чиито горски стопанства също са под шапката на мегадружеството.
Още един скандал беляза през последните месеци мегапредприятието, той бе свързан с друг от управленското тяло – общинският съветникът от Благоевград Анатолий Антов. Оказа се, че Антов е взимал неправомерно огромна заплата като член на Надзорния съвет на Югозападното държавно горско предприятие и като местен парламентарист, което е в разрез със законодателство. Заради конфликт на интереси Антов трябваше да се откаже от шефската длъжност. След това пък изобщо напусна Благоевград и замина за Лондон.

 

Автор: Петя Манчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

Ери Александрова, 09.07.2015 21:30

Сашето ми е съученик. Много приятен и забавен, прокрадваха се нотки на тарикатлък. Никога не съм очаквала, че ще стане изпечен мушенник. Жалко, как се променя човек, когато порасне.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.04.2018

1 USD =1.58 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.25 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.63 BGN

100 JPY =1.47 BGN