26 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.04.2012 14:29

Коментари 5 / Видяна 2428

Арменец получил бг-гражданство от Марин като „заслужил” архитект, препоръчан от К. Паскалев

Арменец получил българско гражданство от бившия вицепрезидент Ангел Марин, заради заслуги като новатор в строителството и архитектурното творчество в Гоце Делчев. Екзотичното име Рубен Еврандович Грегорян не е познато на служителите в дирекция ТСУ на общинската администрация. Името се оказа напълно непознато и за главният архитект на града, Анушка Костадинова. Досега няма нито един архитектурен проект с автор Грегорян, който да е реализиран на територията на общината.

По проекти на Рубен Грегорян в Гоце Делчев са построени хотели, жилищни сгради и спортен комплекс по новаторски технологии и с авангардни архитектурни достойнства. Така пише в обосновката на предложението на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев до бившият вицепрезидент Ангел Марин.

Рубен Грегорян е роден през 1959 година в Армения. Указът за българското му гражданство Марин издава на шести юни 2002 година по силата на Указ 40, сочат справките.

Мистериозното в случая е, че за доскорошния дългогодишен директор на дирекция ТСУ при Общинска администрация – Гоце Делчев Тодор Домузов, не си спомня да е реализиран проект, изготвян от архитект с такова име. Главният архитект на общината Анушка Костадинова също категорично заяви, че името Рубен Еврандович Грегорян й е съвършено непознато. Тя одобрява всички строителни проекти от 2000 година до сега и твърди, че не е полагала подписа си за одобрение на проект с автор Грегорян.

Любопитен за жителите на общината е фактът, че в мотивационното си писмо до бившия вице президент Ангел Марин Костадин Паскалев сочи, че освен няколкото архитектурни шедьовъра като хотели и жилищни кооперации в Гоце Делчев, по проект на арх. Грегорян е реализирана и отдавнашната мечта на неврокопчани за модерен спортен комплекс. По ирония на съдбата, през 2005 година тържествено бе извършен ритуалът „първа копка“ за строеж на спортна зала в Гоце Делчев, но и до днес обектът е на кота нула и в града все още няма условия за масов спорт и спортни прояви. 

Автор: Евелина Милева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN