28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.06.2012 16:50

Коментари 5 / Видяна 2154

Танцова формация „Астра” с приз за хореография на престижен фестивал в Турция

 Танцова формация ”Астра” към Младежки дом – Благоевград грабна наградата за хореография  на престижния фестивал „Златната череша” в Текирдак, Турция.

48-то издание на феста събра над пет хиляди посланици на танцовото изкуство. С  настроение и много емоции премина през града представянето на групите в тържествения парад.
Голямата чест за откриването на фестивала, на което присъстваха шестима министри, народни представители, областни управители и 30 кметове на общини, се падна на танцова формация ”Астра”. Изключително внимание получиха посланиците на танца от Благоевград , които имаха организирани срещи с кмета на града, зам.областния управител, председателя на журито, който е декан на консерваторията в Истанбул и  много изселници от България. Н
а всички официални срещи танцьорите от Благоевград подариха специални подаръци предоставени от кмета Атанас Камбитов и община Благоевград,  като жест на взаимно уважение и приятелство. „Почетният гражданин на Текирдаг Илияс Гюнес, в качеството си на преводач на групата и организатор на всички срещи и изпълненията в концертната програма, направи всичко възможно да се чувстваме като у дома си и да ни покаже, че носи България в сърцето си”, разказаха след завръшането си танцьорите.

Формация „Астра” се представи блестящо пред три хилядната публика изпълнила до краен предел амфитеатъра. Сред участниците в конкурсната програма бяха, Държавен ансамбъл-Истанбул,,Държавен ансамбъл - Сливен, Държавен ансамбъл - Охрид, Държавен ансамбъл „Закопане” и др.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN