.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.08.2012 09:25

Коментари 0 / Видяна 1342

Цветанов: Атентатът в Бургас е подготвен извън страната

Още по темата: Цветанов: Службите знаят коя групировка стои зад атентата в Бургас Заловиха втория терорист от Сарафово край село Звездец, от Ал Кайда е? Фоторобот и на съучастник на атентатора в Бургас Tираджия открил личната карта на камикадзето Цветанов: Има нови данни за атентата в Бургас „Ню Йорк Таймс”: Необичаен брой разговори Ливан-Бургас преди атентата Цветанов: Атентатът в Бургас е подготвен извън страната Британският вестник ”Дейли мейл” пусна нова версия за атентата в Бургас С венци и цветя почетоха жертвите на атентата от 18 юли Атентаторите в Бургас са били трима. „Ал Кайда“ пое отговорност за взрива

 Атаката на летище „Сарафово” е подготвена извън територията на страната. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обясни, че има и други хора, които са участвали в подготовката и реализирането на атентата. Работи се и по няколко версии, но на този етап оперативната информация не може да бъде разкрита. Цветанов заяви още, че България работи в тясно сътрудничество с международните специални служби, за да се стигне докрай в разкриването на терористичния акт в Бургас.

”Това, което мога да кажа е, че той е подготвян извън пределите на страната и полагаме максимални усилия с евроатлантическите партньори да стигнем до всичко, което е свързано с подготовката и това, което се случи в „Сарафово”. Имаме оперативна информация за предполагаемите версии от къде идва този терористичен акт, но все пак, когато говорим за официални власти от българска страна по един конкретен терористичен акт, трябва да бъдем изключително прецизни и точни. Затова аз ще се въздържа от точното назоваване на предполагаемите извършители на този терористичен акт”, заяви министърът на вътрешните работи.

„Не трябва да всяваме паника, полагаме максимални усилия всички да спим спокойно”, каза министърът. Цветан Цветанов каза още, че по случая с атентата са се обадили много хора и това също натоварва с много работа вътрешното министерство, защото всеки сигнал трябва да бъде проверен. Той благодари за всички получени сведения във връзка с терористичния акт. „Винаги във всяко едно престъпление всеки може да допринесе за неговото разкриване”, каза той.

E79 News
Тагове:

Коментари: