20 Август 2017 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1518 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.09.2012 08:55

Коментари 0 / Видяна 828

Преглед на местния печат

 „Струма“

Синът на приватизаторката на „Рилска малина“ Виолета Гиздова арестуван за авточасти от БМВ-та с изтрити номера

Синът на собственичката на сладкарски цех в Дупница и приватизаторка на консервната фабрика в града „Рилска малина“ Виолета Гиздова – Стефан, е арестуван, заподозрян е в схема за разфасоване на крадени скъпи автомобили. При полицейска проверка във вторник дупнишките полицаи открили в автосервиза на Стефан Гиздов три двигателя, купе и други авточасти от БМВ-та.

 

Въдичарят експерт В. Стоинков извади 1 кг пъстърва балканка от р. Струма на зелен скакалец

Трофеен екземпляр пъстърва с тегло над 1 килограм улови благоевградчанинът Вили Стоинков в река Струма. Вили е един от най-известните рибари в Благоевград и страстта му е толкова голяма, че дори открил и собствен рибарски магазин в квартал „Грамада“, а в „досието“ си има множество рекорди, с които би се гордял всеки уважаващ себе си въдичар. Въпросната балканска пъстърва той уловил в района на дефилето на Струма край Земен-Ръждавица.

 

Реколтата „Мерло“ и „Каберне“ с рекордна захарност над 250, частници масово купуват по 300 до 500 кг за вино и ракия

В община Сандански кампанията по беритбата на грозде от сортовете „Мерло“, „Мелник“ и „Каберне Совоньон“ страртира успешно. Тази година гроздето масово се търси от частници вместо от винозаводи. 70 процента от гражданите си купуват по 300 до 500 килограма за собствени нужди – за вино и ракия, заяви един от собствениците на лозов масив в Сандански Вангел Траянов.

 

„Вяра“

Бутнаха две къщи на ексследовател и нотариус

Служители на РДНСК бутнаха две къщи на ексследователя Стоил Колев от Дупница, а загърбиха незаконните къщи в четирите ромски махали и още 600 в с. Самораново, сигнализираха в редакцията възмутени хора от квартал „Спартак", където живееше следовател Колев. Огорчен, Симеон Колев е напуснал завинаги Дупница. Той е успял да си купи апартамент от 120 кв. м във Варна, където се е установил да живее.

 

Баба се заклещи в ниша, бутаха стени

82-годишна жена се заклещи в ниша пред дома си, докато шетала през нощта. Инцидентът станал на ул. "Егея" в ромската махала "Предел" в Благоевград. Сигналът за жена в безпомощно състояние е подаден към 3,30 часа на тел. 112.

 

Митничарката Янка Дзакова съди Ваньо Танов за уволнение 7 месеца преди пенсия

Митничарката Янка Дзакова от ГКПП - Златарево заведе съдебен иск срещу директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, съобщи тя. Най-стриктната митничарка обжалва заповедта за уволнение, която й била връчена в присъствието на колеги. Уволнението става 7 месеца преди Дзакова да навърши пенсионна възраст.

 

Пернишките чистачи не похващат контейнер без подкуп 200 г ракия или 2 лева

Без 200 грама ракия или 2 лева работниците по хигиената в Перник не вдигат кофа за нищо на света. Така сме си ги научили, ожали се управникът на пернишкия кв. “Църква” Румен Петров по време на работна среща с кметовете на населени места от общината. За пореден път управниците щателно чепкаха щекотливия проблем с чистотата по селата и кварталите.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.08.2017

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.73 BGN

100 JPY =1.52 BGN