06 Декември 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.10.2012 08:22

Коментари 14 / Видяна 5881

ГЕРБ отне от ДПС и Туховища

Още по темата: Даниела Савеклиева: Хората преодоляха страха и мита за бастионите на ДПС ГЕРБ отне от ДПС и Туховища Санкционираха ДПС депутата Петя Раева за агитациите в Туховища Депутатката от ДПС Петя Раева снима с телефон избирателите пред секцията в Туховища ДПС депутатката Петя Раева агитира в деня на изборите в село Туховища ДПС агитка освирка българския химн на митинг в сатовчанското село Туховища Изборна търговия в село Туховища ДПС и БСП се съюзиха в битката за кметския пост в Туховища ДПС поддръжници в Туховища: Ще направим втора Сирия Избиратели от Туховища се отчитат с телефоните си как са гласували

Безапелационна победа постигна ГЕРБ на изборите в сатовчанското село Туховища. С 27 гласа разлика кандидатът за кмет от управляващата партия Венцислав Шишманов категорично победи опонентът си Кемал Арифов, издигнат от ДПС. Венцислав Шишманов спечели изборната битка с подкрепата на 292 гласа срещу 265 за Арифов. Недействителните бюлетини са 9, а общият брой на гласувалите е 566 от 682-а, имащи право на глас.

Туховища е шестият бастион, който ГЕРБ отне от Движението за права и свободи в община Сатовча след Плетена, Кочан, Боголин, Осина и Долен.

През целия ден пред изборната секция депутатите на ДПС от региона и различни краища на страната - Петя Раева, Муса Палев, Алиосман Имамов, Янко Янков и Митхат Метин, както и областният лидер Ведат Хюсеин, се опитваха да повлияят и директно агитираха жителите на Туховища. Дори Петя Раева заснемаше избирателите пред изборната секция.

Въпреки откритата агитация хората на Туховища не се поддадоха на натиска и гласуваха по съвест.

С възгласи “победа”, “свобода” жителите на Туховища огласиха улиците на селото, след като стана ясно официално, че кандидатът на ГЕРБ Венцислав Шишманов е новият кмет на селото. Хората щастливи се прегръщаха и коментираха, че най-после дълго желаната от тях промяна е настъпила.

Новият кмет развълнуван благодари на всички, които във вчерашния изборен ден отидоха до урната, за да упражнят свободно правото си на глас. “Обещавам да работя за едно модерно и европейско Туховища”, заяви пред множеството Венцислав Шишманов.

E79 News
Тагове:

Коментари: