.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2012 10:55

Коментари 0 / Видяна 795

Конкурс отличава журналистите, отразявали борбата с наркотиците

Журналисти, отразявали борбата с наркотичните вещества, ще бъдат наградени на 17 октомври в конкурс „Сърце и слово срещу наркотиците”. Инициативата е подкрепена от Посолството на Ирландия в България и Община Благоевград.

Конкурсът се провежда за първи път през  2007г. В номинациите попадат репортажи на журналисти, които отразяват добрите практики на Общинските съвети по наркотични вещества в страната, разследват проблеми, свързани с разпространение и употреба на наркотици и други обществени теми.

Връчването на наградите тази година ще се състои на 17 октомври от 11:00 часа в зала „22- ри Септември” в Благоевград. Наградите ще бъдат връчени от Н. Пр. г-н  Джон Роуън – Посланик на Ирландия и кмета на Община Благоевград  д-р Атанас Камбитов.

Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците” е посветен на паметта на ирландската журналистка  Вероника Герин. Тя е разстреляна показно, по поръчка на наркодилъра Джон Гилиган, на 26 юни 1996г. – Международният ден за борба с наркоманиите. Причина за атентата срещу нея са журналистическите й материали, доказващи вината на Гилиган. Конкурсът почита паметта на всички журналисти, загинали в името на обществени каузи.

E79 News
Тагове:

Коментари: