.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.06.2013 08:38

Коментари 6 / Видяна 11448

Съдът оневини благоевградския шахматист Борислав Иванов

Възстановяват състезателните права на ФИДЕ майсторът, които БФШ спря за 4 месеца

 

Административен съд - София град оневини благоевградския шахматист Борислав Иванов, с което на практика възстанови състезателните му права, които БФШ спря за 4 месеца, считано от 21 май, пише вестник “Струма” в днешния си брой. Тогава 25-годишният майстор на ФИДЕ бе атакуван от Етичната комисия към Българската шахматна федерация, че е нарушил спортния морал и е уронил престижа на БФШ и шахматните деятели като цяло с непрекъснати медийни и други изяви.

В резултат състезателните права на фм Б. Иванов бяха временно спрени и той пропусна възможността да участва в първите два от трите най-силни международни турнира във Варна, които са под егидата на БФШ. С решението на Софийския административен съд в ръка обаче асът на „Виктори Благоевград“ заминава за морската ни столица и възнамерява да се включи във „Варна Оупън“, чийто награден фонд е 30 000 лева.

Проявата започва в сряда следобед, а засега участие в нея са заявили 94-ма шахматисти от 12 държави. В стартовия лист личат имената на голям брой български елитни състезатели, които декларираха, че ще бойкотират турнири с участието на фм Б. Иванов.

Сред тях са гросмайсторите Васил Спасов, Борис Чаталбашев, Красимир Русев, изсипал доста фейсбук заплахи по адрес на благоевградчанина, Момчил Николов, Петър Арнаудов, Петър Дренчев и Евгени Янев, фм Валери Лилов и новото попълнение на „Марек Юнион-Ивкони“ - столичният международен майстор Сашо Николов, който сътвори прецедент в шахматната история и не се яви два пъти в един и същ турнир /Олд Капитал ВТ/ срещу фм Б. Иванов, а по-късно сравни студента по педагогика в ЮЗУ „Н. Рилски“ с Хитлер и го нарече „вкаменено динозавърско лайно“ в националния тв ефир. 

Острият език на мм С. Николов обаче не беше забелязан от Етичната комисия на БФШ, което хвърли сянка върху безпристрастността на членовете й.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN