25 Юни 2017 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7511 BGN 1 GBP = 2.2183 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.11.2013 09:33

Коментари 0 / Видяна 619

Тотална окупация на СУ

До решението се стигна, след като вчерашният многохиляден протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера

 

Софийският университет вече е под тотална окупация. Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, а журналисти, администрация и преподаватели вече не се допускат. До решението се стигна, след като вчерашният многохиляден протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски.

„Ранобудните студенти” са решили късно снощи да направят тотална окупация и вече достъп до сградата имат само преподаватели, които подкрепят протеста им, съобщава bTV. До момента администрацията осигуряваше минимално функциониране на институцията докато трае студентският протест. По-късно беше пуснат началника на охраната в СУ.

Окупацията ще продължи до напускането на властта, категорични са ранобудните.

Преподавателят по Конституционно право Георги Близнашки коментира в студиото на „Тази сутрин”, че протестът на 10 ноември е бил един хубав ден за българската демокрация. По думите му скъсването с тоталитаризма е паметно за българската история, а недоволството далеч не е угаснало. „Студентите съживиха страната и успяха да увлекат огромна маса”.

Историкът Драгомир Драганов определи подобни слова като комсомолски и коментира, че той самият подкрепя демократичното право на протест, но не и окупацията като негова форма.

„Странно е поведението на управляващите, които се правят, че не виждат протестите. Сред депутатите има наши колеги от СУ и УНСС, защо не отидат да разговарят със студентите”, попита Близнашки.

E79 News; Снимки: БТВ
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.06.2017

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.22 BGN

10 CNY =2.56 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.57 BGN