22 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7658 BGN 1 GBP = 2.1347 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.02.2014 16:04

Коментари 0 / Видяна 1624

ОДБХ представи електронна платформа за работа с клиентите в Благоевград

Електронна платформа за работа с клиентите представиха днес експертите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Благоевград. Областният център на Пиринско е вторият град в страната, където се пуска в експлоатация подобен портал, който значително ще улесни връзката между клиентите и екипите на дирекцията.

Електронната информационна платформа, ще бъде достъпна за всички интернет-потребители. За използването на електронните услуги на дирекцията по безопасност на храните потребителите ще трябва да се регистрират в портала, а от там ще могат онлайн да попълват всички документи във връзка с работата им. Екипът на БАБХ вярва, че новата уеб базирана платформа би могла да улесни комуникационния процес, чрез някои основни инструменти като “бял” и “черен” списък на производители и търговци, онлайн въпроси и отговори с експерти и др.

За представянето на новата електронна платформа в Благоевград пристигна и проф. Пламен Моллов, изпълнителен директор на Бълг. Агенция по безопасност на храните. Пред подчинените си в Благоевград професор Моллов представи част от новостите в агенцията.

„Въвеждаме 3 модерни европейски и американски практики в областта на контрола. Едното е така нареченото мобилно звено, което извършва мониторинг и верификация на контролните действия на органите, второто е ротацията на високи административни нива със създаване на нов отдел по контрол на системата, наречен „Анализ на риска” и третото е така нареченият таен инспектор”, обясни

проф. Пламен Моллов, изпълнителен директор на БАБХ.

БАБХ постепенно ще елиминира създаването и използването на документи на хартия, добави още проф. Моллов.

В Благоевград днес бяха представени резултатите по проекта „По-добро качество на храната – сила за изграждане на здравно и социално благополучие“, с партньори Агенция по храните на Република Гърция, подразделение – Централна Македония; Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Благоевград и Сдружение „Евроинтегра“ – гр. София.

 

 

 

Автор: Станислава Христова, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.08.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.13 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.66 BGN