.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.02.2014 14:08

Коментари 0 / Видяна 1265

Благоевградските съветниците дават по 50 лв. за благотворителност или премии

 

Парламентаристите спазиха традицията и си поискаха прошка

 

На редовно заседание днес Общински съвет-Благоевград прие предложение относно одобряване на тригодишна бюджетна прогноза за периода 2015-2017 година, както и създаването на временна комисия с цел промяна нормативната база и допълнения в Общинския план за развитие на Община Благоевград за периода 2014-2020 година.

Настоящата финансова рамка за периода 2015-2017 година е изготвена на база предходната такава, тъй като общината не предвижда различни разходни дейности. Румяна Зъкова, директор на Дирекция „Финансова политика” внесе пояснения относно разходната и приходната рамка за посочения период.

„Това е първият етап, който обхваща включването на нови дейности и финансирането на такива дейности. Вторият етап е през октомври месец, когато се представя проектобюджетът за 2015 г.”, заяви Румяна Зъкова, директор на Дирекция „Финансова политика”.

В срок до 4-и март тази година общината следва да представи одобрената средногодишна прогноза в Министерство на финансите.

На сесията днес общинските съветници приеха предложение относно създаване на временна комисия от общински съветници и представители на общинска администрация с цел промяна нормативната база и допълнения в Общинския план за развитие на Община Благоевград за периода 2014-2020 година. В състава на новата комисия влязоха общинските съветници Кирил Илиев и архитект Иван Калпачки, както и директорът на Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция” Костадин Георгиев.

На днешното заседание беше отправено предложение от Андон Тодоров от заплатите на съветниците да бъдат отделени по 50 лв., които да идат за премии на футболистите при победа на „Пирин” Бл над „Септември” Симитли.

Предложението не бе гласувано, като съветниците решиха всеки сам да прецени дали да дари пари за премии на играчите на „Пирин” или за лечението на Боби от Крупник, за когото пари ще се събират по време на двубоя в неделя.

На сесията днес съветниците приеха на второ четена и изменение и допълнение на правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Единодушно бяха опростени и дължими държавни вземания от НОИ за надвзети обезщетения за отглеждане на малко дете от страна на благоевградчанката Мария Славева.

По предложение на кмета д-р Атанас Камбитов бе гласувано и увеличение на капацитета на Център за социална рехабилитация и интеграция от 20 на 40 места, както и увеличение на служителите от 6 на 12 души. Центърът се мести и на нов адрес, като напуска етажа в сградата на Дома за деца лишени от родителско грижа.

Общинските съветниците дадоха съгласието си 3 общински жилища да бъдат закупени от ползвателите им. 

 

На почивката председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков поиска и даде прошка на благоевградските парламентаристи, след което се почерпиха с баница и питка.

Автор: Станислава Христова, E79 News
Тагове:

Коментари: