26 Април 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7393 BGN 1 GBP = 2.2624 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.01.2016 15:06

Коментари 0 / Видяна 705

(ВИДЕО) Двубой с „Двубой“ между театрите в Благоевград

Две театрални премиери на едно и също заглавие очакват благоевградчани в края на месец януари и началото на февруари. След като преди няколко дни ДТ „Никола Вапцаров“ обяви първото премиерно заглавие за новата година – „Двубой“ по Иван Вазов, днес стана ясно, че същото представление от месец декември миналата година, готвят и актьорите от частния драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“.

Ще има ли двубой с „Двубой“ за благоевградската публика? На този въпрос днес отговори Бранимир Митов, основател на ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и режисьор на постановката.

„Преди две години направихме представление, което играхме от септември до май месец непрекъснато и то на места където театър не беше ходил много отдавна. И в края на този силен за нас сезон в ДТ „Никола Вапцаров“ се появи със същото представление. Тогава се опитах да говоря с тогавашния директор, че не е ОК това, което се случва, но никой не ми обърна внимание.

Преди 3 години направихме „Лотарията на живота“ и влязохме да репетираме „Вражалец“. Разбрах, че колегите го правят и спряхме. Сега също бих спрял, ако не репетирахме от декември месец и нямах подписани договори с актьори, които трябва да изиграят определен брой представления“, коментира Митов.

 

Той отдаде съвпадението на липсата на комуникация между двете културни институции в града.

„Публиката не е даденост, публиката трябва да се отглежда, да се обгрижва, да бъде ухажвана, защото ако нещо не и харесва, тя отива на друго място“, добави Митов.

Той бе категоричен, че представлението му ще бъде в различна стилистика и изрази оптимизъм, че ще бъде продавано добре.

 

„От друга страна може би това ще бъде интересно, защото повече хора ще дойдат. Ще дойдат да гледат нашето представление, ще отидат да гледат тяхното представление. Лично аз не се притеснявам от това, че играем един и същи текст“, сподели още режисьорът на постановката в ДТ „Проф. Енчо Халачев“.

Публиката ще спечели, загубили няма да има, убеден е Бранимир Митов.

 

Автор: Станислава Христова, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.04.2019

1 USD =1.74 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.26 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.71 BGN

100 JPY =1.55 BGN